JALAVA

Viisihenkisen tamperelaisyhtye Jalavan musiikista huokuu poikkeuksellisen vilpitöntä maanläheisyyttä ja kuulasta raikkautta. Jalava yhdistelee luontevasti suomenkielistä popmusiikkia kantri- ja bluegrass-vivahteisiin. Joillekin yhtye on herättänyt mielikuvan modernista Kasevasta, mutta toisaalta Jalava-soundin perimmäinen olemus on jokaisen itsensä määriteltävissä.


Jalavan orgaaninen ja aidosti läsnä oleva folkahtava pop koostuu vanhoista hyvistä aineksista, kuten kauniista melodioista ja ilmavasta yhteissoitosta. Yksi akustiseen sointiin luottavan Jalavan valttikorteista on melodisena instrumenttina toimiva pedal steel -kitara, joka tuo yhtyeen musiikkiin tuulahduksen länttä. Näissä puitteissa Jalava kertoo sydämeen käyviä, toivontäyteisiä tarinoitaan kaukaa ja läheltä.


Vuonna 2006 perustettu orkesteri on ehtinyt kehittää

sointiaan keikkailemalla kantripaidoissaan niin Tavastian

ja kesäfestareiden kaltaisilla isommilla lavoilla kuin

pääkaupunkiseudun kirjavissa lähiökuppiloissa. Jalavan

tavoitteena on tehdä hyvää musiikkia kaikille, ei vain

valistuneemmille popin kuluttajille.


Promokuva 1

Promokuva 2

www.jalavamusiikki.com

Facebook

YouTube
FUERTEVENTURA

Mitä saa kun yhdistää melankoliset melodiat, rakkaudesta ja kuolemasta kertovat sanoitukset ja tanakan mättörokkisaundin? Yli puolet suomen rokkibändeistä! Entä mitä saa kun yhdistää 90-luvun alun angstirokin, 90-luvun alun nintendopelien sankarilliset melodiat sekä 90-luvun alussa heränneen vilpittömän soittamisen ilon? No tietystikin 2010-luvun ajankohtaisimman rock-yhtyeen Fuerteventuran!

Fuerteventurassa on neljä jäsentä, joista kitaristi Markku, basisti Ville ja rumpali Erno ovat soittaneet viimeiset vuodet kaikkea elektron, jazzin, countryn ja reggaen muodostaman nelikentän sisälle mahtuvaa. Laulaja / kitaristi / säveltäjä Aleksi puolestaan katosi jossain vaiheessa maailmankartalta kolmeksi vuodeksi, mutta ei turhaan, sillä tuona aikana hän sävelsi leegion biisejä, joiden ympärille nykyisin Fuerteventurana tunnettu yhtye vähitellen rakentui.

Promokuva 1

Promokuva 2

www.fuerteventuraband.com

Facebook

YouTube

Copyright 2012 Vasara Records Oy